Paalweg 11, 6129 EZ Urmond     046 426 80 80    
  5 / 5 1 recensie 

Intermodaal
groen en kostenefficiënt

De laatste 30 jaar is Meulenberg Transport getransformeerd van wegvervoerder tot een trendsetter op het gebied van intermodaal vervoer, het gecombineerde transport over weg, water en rail.
Met intermodaal transport draagt Meulenberg bij aan het behalen van de klimaatdoelstellingen door kilometers en CO2-uitstoot te beperken.

Containertransport

Vervoer van zeecontainers tussen de Euregio en de havens van Rotterdam en Antwerpen, over de weg, het spoor of via barges.
Vervoer van eigen Intermodal Bulk Containers via het spoor van en naar Italië. Door tot door solutions.

Voor iedere vervoersopdracht wordt de beste combinatie van vervoer per truck en gecharterde trein- en/of bargediensten bij de gewenste transportsnelheid gekozen. Op die manier biedt Meulenberg zijn opdrachtgevers de meest kostenefficiënte en “ groenst ” mogelijke logistieke oplossing.

Meulenberg beheerst de gehele transportketen op het gebied van zeecontainertransport en Intermodal Bulk Containers. Naast het vervoeren van geladen containers van en naar de havens van Rotterdam en Antwerpen en diverse bestemmingen in Italië verzorgt het bedrijf eveneens stuffing en stripping van containers. De goederen kunnen dan worden overgeslagen in een andere container, een distributiewagen of worden opgeslagen in ons warehouse.

Rail terminal

Tevens participeert Meulenberg in Rail Terminal Chemelot (RTC) op het Chemelotterrein in Geleen. Van hieruit worden dagelijks spoorverbindingen onderhouden met o.a. Moerdijk en Noord-Italië.

Een containerkraan met capaciteit van 45 ton en een 44 tons reachstacker zorgen voor het handlen van de containers. De terminal heeft een oppervlakte van 6 ha en een overslag capaciteit van 100.000 units. Voor verschillende verladers worden hier zowel volle als lege units dichtbij hun laad- of loslocatie opgeslagen. Op afroep verzorgt Meulenberg stipte aanlevering. Het vervoer van lege containers wordt hierdoor tot een minimum beperkt.

RAIL TERMINAL CHEMELOT

Forwarding

Heeft u zeevracht of zoekt u een goede manier om uw goederen aan de andere kant van de wereld te krijgen? Meulenberg Transport kan u dit bieden. Wij werken met een wereldwijd netwerk van expediteurs en staan garant voor een goede communicatie met korte lijnen in combinatie met scherpe tarieven.

Distributie

Naast containertransport is Meulenberg Transport ook sterk in distributie zowel FTL als LCL met desgewenst vergaande logistieke service. Naast de verschillende opdrachtgevers, zorgt papierfabrikant Sappi voor de grootste activiteit op dit gebied. Zo verzorgt Meulenberg o.a. de dagelijkse distributie van papier naar eindgebruikers in de Benelux. Hiervoor beschikken wij o.a. over een ruime vloot joloda-opleggers speciaal voor papierrollen.

 

Warehousing

In 2003 bouwde Meulenberg een nieuw warehouse voor de op- en overslag van goederen i.c.m. distributie in de Benelux. Het warehouse heeft een oppervlakte van 3.300 m² met drie docks voor het laden en lossen van trucks en voldoet aan moderne eisen op het gebied van isolatie en beveiliging. Hiermee realiseert het bedrijf een waardevolle schakel tussen zeecontainertransport en distributie.

Buitenopslag

Meulenberg biedt in de verlichte en beveiligde containerterminal eveneens een ruimte voor openluchtopslag en opslag van goederen in zeecontainers.

1. Verhuur van terrein voor openluchtopslag

2. Opslag van goederen in zeecontainers

3. Containertrading

4. Verhuur van zeecontainers

5. Truckparking

© 2023 Meulenberg Transport

Meulenberg Transport

Paalweg 11
6129 EZ Urmond

info@meulenberg.com

046 426 80 80