Paalweg 11, 6129 EZ Urmond     046 426 80 80    
  5 / 5 1 recensie 

Van zand en grind naar

zeecontainer en huiftransport

De oorsprong van het huidige transportbedrijf Meulenberg is een zand- en grindhandel. In 1921 opende Frits Meulenberg in Urmond een groeve, die een maximale oppervlakte kende van 10 hectare. Zijn zes zonen kwamen als vanzelfsprekend in de zaak en zijn hun hele werkzame leven aan het familiebedrijf verbonden geweest. Sinds 1996 voert de derde generatie het bedrijf, met Wil Meulenberg als directeur aan het roer.

In het begin werd het zand en grind nog met paard en wagen vervoerd. Later gebeurde dit met lichte vrachtwagens. Het zware transportmaterieel kwam pas na
WO II in beeld, aanvankelijk met kipper- en huiftransport. In deze periode vervoerde Meulenberg al steenkool en kunstmest voor de staatsmijnen, het huidige DSM.
De jaren ’60 brachten uitbreiding van het vrachtvervoer, in de vorm van het transporteren van kunststoffen naar Italië.

Met de opkomst van de zeecontainer in de vroege jaren ’70, sloeg Meulenberg een
nieuwe weg in. In korte tijd groeide het containervervoer van DSM naar de haven van Rotterdam uit tot de belangrijkste bedrijfsactiviteit.

De jaren ’90 brachten opnieuw een omschakeling. Na de opening van een bargeterminal in de regio, verlegde DSM het containertransport van de weg naar het water. Voor Meulenberg betekende dit een belangrijke aderlating, die evenwel stimuleerde tot de ontwikkeling van een toekomstgerichte formule:
Intermodaal vervoer. Deze keuze sluit helemaal aan bij doelstelling anno 2019 om Meulenberg Transport verder te ‘vergroenen’.

Meulenberg’s trucks zijn inmiddels grotendeels voorzien van de schoonste Euro 6 dieselmotoren en voldoen hiermee aan de strengste milieu eisen.

Sinds 2020 beschikt het bedrijf via het grensoverschrijdend project EGLM over een Elektro truck met ZERO EMISSION die de last mile tussen klant en terminal voor zijn rekening neemt. Met deze innovatie is Meulenberg koploper in het segment van 44 tons E-trucks.

Een naam hoog te houden

In de loop der jaren heeft Meulenberg Transport bij haar klanten het imago opgebouwd betrouwbaar, flexibel en innovatief te zijn. Het bedrijf is daar trots op en koestert dit beeld. Ons service-gerichte team zorgt dagelijks voor duurzame logistieke oplossingen waarbij de klant helemaal wordt ontzorgd.

Ook orde en netheid staan hoog in het vaandel. Zo wordt het wagenpark- het visitekaartje bij uitstek- iedere zaterdag keurig schoongewassen en in het gelid gezet op het parkeerterrein bij de hoofdvestiging.

Daarnaast is kwaliteit een aspect dat veel aandacht krijgt. Al in 1993 werd het ISO 9001-certificaat behaald en dit instrument wordt nog steeds actief gebruikt om het functioneren van de bedrijfsprocessen te verbeteren.

Daarnaast doorlopen we sinds 2009 met succes periodiek de SQAS audit.

Wagenpark en eigen technische dienst

Voor het wegvervoer beschikt Meulenberg over een eigen wagenpark, dat bestaat uit 30 motorvoertuigen en 70 containerchassis, kippers en jolodatrailers.

De trucks beschikken over de modernste communicatiemiddelen en track- en tracesystemen.

Van oudsher wordt onderhoud in eigen beheer uitgevoerd. Hiervoor is een goed geoutilleerde garage ingericht, waar 6 dagen per week wordt gewerkt. De snelheid en flexibiliteit die dit oplevert, zorgen voor optimale beschikbaarheid van het materieel.

© 2024 Meulenberg Transport

Meulenberg Transport

Paalweg 11
6129 EZ Urmond - Nederland

info@meulenberg.com

+31 (0)46 426 80 80